Apparatuur

Voor fotografen en videografen is apparatuur één van de belangrijkste dingen. Daarom delen we graag met jullie welke apparatuur wij gebruiken. Hierbij kun je denken aan onze camera's, lenzen, laptops, telefoons en accessoires. 

Camera Body's

Canon R6 

De camera die wij het meest gebruiken is de Canon EOS R6 systeemcamera. Een echte aanrader voor als je wilt overstappen naar een systeemcamera, maar zonder de enorme megapixels. Zo blijven jouw bestanden klein genoeg om op te slaan. 

Bestel de Canon R6 

Canon R

Naast de Canon R6 gebruiken wij beide de Canon R als back-up camera. Op bruiloften is het daarnaast ideaal om te gebruiken als tweede camera. 

Bestel de Canon R 

Canon R6 mark ii / Canon R5

De Canon R6 mark ii en de Canon R5 staan op dit moment nog hoog bovenaan ons wensenlijstje. De Canon R6 mark ii heeft namelijk nét iets meer functies dan de gewone Canon R6 en de Canon R5 is weer een stapje verder in videografie. 

Bestel de Canon R6 mark ii of bestel de Canon R5 

Camera Lenzen

Omdat wij beiden eerst een spiegelreflexcamera hadden, wisselen we nog al eens tussen een EF en een RF lens. Daarom delen we niet alleen de EF varianten van de lenzen, maar ook de RF versie. 

Canon EF 24-70mm 2.8 

Eén van onze meest gebruikte lenzen is de Canon EF 24-70 mm F2.8 lens. Deze lens is perfect voor elke soort fotografie of videografie en is zowel te gebruiken op de systeemcamera's als op de spiegelreflexcamera's. Let op dat je voor de systeemcamera's wel een adapter nodig hebt. 

Bestel de 24-70 mm lens 

Canon RF 50 mm 1.8 

De Canon RF 50mm 1.8 lens is de perfecte lens voor de beginnende fotograaf. Dankzij de lage prijs, maar ook de lage diafragma is deze ideaal voor beginners. Zelf gebruiken wij deze lens ook nog af en toe! 

Bestel de 50 mm 1.8 lens 

Canon EF 50 mm 1.8

De Canon EF 50mm 1.8 lens is net als de RF versie de perfecte lens voor de beginnende fotograaf. Dankzij de lage prijs, maar ook de lage diafragma is deze ideaal voor beginners. Het verschil zit hem alleen in de mount. 

Bestel de EF 50 mm 1.8 lens 

Canon RF 50 mm 1.2 

Deze lens staat helemaal bovenaan ons wensenlijstje. Als upgrade op de Canon RF 50 mm 1.8 is deze lens de perfecte optie. We hebben deze lens al eens mogen testen in Amsterdam en sindsdien zijn we helemaal fan van deze lens. 

Bestel de 50 mm 1.2 lens

Canon EF 16-35 mm 2.8 

Deze lens is perfect voor het maken van interieurfoto's. Voor de vastgoedfotografie is dit dan ook onze standaardlens. Daarnaast gebruiken we deze lens ook regelmatig tijdens festivals en vindt Kenneth het een ideale lens als aanvulling op zijn 85mm op bruiloften. 

Bestel de 16-35 mm lens

Laptop

Apple MacBook Pro (2021) - CTO - MKGP3N/A - 14 inch - Apple M1 Pro - 512 GB - Space Grey

Inmiddels alweer 2 jaar geleden heb ik een Macbook Pro aangeschaft. Omdat ik het zelf prettiger vond om op een kleine laptop te werken, heb ik gekozen voor de 14 inch macbook in de kleur Space Grey. 

Bestel de Macbook Pro 14 inch 

Opslag

Samsung SSD 1TB

Aan opslag kun je nooit genoeg hebben, daarom werk ik altijd het liefst met verschillende harde schijven, waaronder deze 1 TB externe harde schijf van Samsung. 

Bestel de Samsung SSD 1TB

Samsung SSD 2TB 

Soms heb je aan 1TB opslag niet genoeg, daarom vind ik het (voornamelijk voor bruiloften) ook heel fijn om verschillende schijven van 2TB te hebben. 

Bestel de Samsung SSD 2TB